Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

själen kan frysa

Känslor är svåra att dela på
ändå har känslor dubbla sidor hela tiden
som två sidor av samma mynt
bak och framsidan på ett papper

Livet är skrivna blad,
vi anstränger oss så hårt för att förstå texten
att vi ibland går sönder - inuti

ibland läser vi något som får det en att rysa i hela kroppe
som när någon drar fingrarna på en gammal griffeltavla

det ryser i varje fiber nervsystemet brinner upp

Vi förlorar oss, i oss själva
i en stund av smärta, sorg, vemod

och ibland av den underbara känslan som heter lycka- då upphör tiden ett tag

Men i smärtan är i vi instängda,

Vad vi längtar efter vad som driver oss är livsviljan
längtan av att bli älskade för den vi är

barnet älskar utan en massa varför,
varför kan inte vi?

Kärleken är så svår och knölig och ändå går vi genom eld och vatten för den

utarmad

Själen är så avklädd inte konstigt det blir kallt

Nä skärp dig och ta på dig lite kläder så du inte fryser!




Fri vers av M
Läst 230 gånger
Publicerad 2006-11-18 15:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M