Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harry # 7

Plötsligt satt han bara där, det gick så snabbt. Han hade fått sladd och satt bilen i en stor snödriva. Han hade som tur var inte skadat sig, bilen går alltid att fixa det gäller bara att få ut den. Han hade bara en tunn svart rock mot kylan det var morgon det rök ur en skorsten långt borta. Han började gå dit. kanske han kunde få hjälp det var halt som fan, han hittade en sotar mössa i rock fickan. Det tog säckert en timme att gå dit ändå hade han gått den lättaste vägen över skog och mark.

Det visade sig vara ett litet blått hus med verandra vars fönster var frostiga. Han knackade på och väntade ingenting hände, han knackade igen
och skulle precis gå. När dörren öppnades en något yrvaken blondin med långt krylligt hår stod vid dörren, hon hade en blomig morgonrock på sig.

- Kom in, du ser ju helt förstörd ut.

Och där stod jag och skakade tänder och försökte få något sagt.

- Kom så sätter jag på lite kaffe !

Bilen, jag körde fast med bilen var allt jag fick fram.

Jag kände värmen komma i mot mig och stängde veranda dörren snabbt, det luktade gott i huset. Hon kom med en stor grå filt.

- Lägg den här om dig

öhh tack

Maria

Jag vill inte tränga mig på , men körde fast med bilen

- Kom in i köket och värm dig vid kaminen

Vad heter du ?

Ursäkta Harry jag heter harry, det var tur att du var hemma.

Hon log och hällde upp lite kaffe.

- Jag kommer strax, sa hon och försvann upp för trappan.

Det var ett mysigt kök med mycket blommor i, han kom att tänka på att han inte hade några, skulle nog skaffa en eller två.

Plötsligt stod hon där i köket i jeans och en stor stickad tröja som var grön.Hon var verkligen vacker med blå gnistrande ögon.

-Hur känns det?

Jo tack det hela är ganska så komiskt, var ute och körde lite när jag fick sladd på bilen och körde fast i en snödriva en bit bort här ifrån. Jag såg att det rök ur din skorsten och gick hit.

Jag har lite konjak vill du ha lite?

Det hade varit gott.

Där satt vi  på morgon kvisten jag och Maria, smuttande på konjak.




Prosa (Novell) av Neal
Läst 253 gånger
Publicerad 2006-11-20 22:51



Bookmark and Share


    Oprofessionell
Bravo!
2006-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal