Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtid 1: Rasande Hagel

 

Obarmhärtigt piskar inre stormar
de sargade själarnas redan såriga hudar.

Oupphörligt, som rasande hagel,
faller diarienumren över de fjättrade,
..................................de försvarslösa,
och mänskor slås till marken som otiders åkrar;

Outhärdliga är alla tysta skrin
mot de kalla dokumentens isande vithet,
och Drömmarna slocknar, och allt Hopp;

återstår det mänskliga Vansinnet,
eller Apatins animaliska Tystnad:
där finns även de som inte orkar alls;
..........................snart finnse de inte längre.


Jubelsånger ljuder blott i ledarskapens
..................................luxuösa latriner
och i de kilometerlånga korridorerna
som i panepidemisk iver förökar sig
och väver sitt nät över vår jord

 

© 2006 Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 289 gånger
Publicerad 2006-11-23 16:56



Bookmark and Share


  kath
det är sanningar du skriver och jag blir ledsen över att det är så ...
2006-11-24
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel