Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig som flyr

Jag brukar se dig
vid din skola
när jag går upp till ica

du skyndar dig alltid
vart du än går
ser dig
ängsligt omkring
bakom
dina tunna axlar

och jag kan se
ibland
vilka det är
dem som du flyr

helt vanliga människor
killar och tjejer

visste jag inte bättre
så skulle jag tro
att du är en av dem
men en som har bråttom

En dag så såg jag
att din jacka var smutsig
och att något hade kletat
ditt hår i stripor

råa ägg
som legat för länge

du såg aldrig mig
när du skyndade förbi
men jag hörde ropen
som bakifrån
drev dig till tårar
och iväg

Jag borde sagt något
frågat
hur det var fatt
när jag såg alla tårar
måla dina kinder

Jag är feg
men du ska veta
att jag står på din sida

nästa gång
så kanske jag vågar




Fri vers av soulRebel_
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-23 22:31



Bookmark and Share


  Mareld
Aj, jävlar vad stark! De som vågar se har en guldkant runt sin själ.
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

soulRebel_
soulRebel_