Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara kvinna...


Vackert


Jag vill ju bara att det skall vara vackert sa hjärtat och krampade till i bröstet.
Koltrasten hoppade instämmande och sjöng sedan det vackraste han kunde.
Hjärtat slog en volt i kroppen och öppnade sig på vid gavel.
Det blödde en smula och lät mig så känna smärtan i längtan lösas upp…
precis som att leva på riktigt.




Fri vers av Luminus
Läst 528 gånger
Publicerad 2006-11-24 11:36



Bookmark and Share


    Regina E
Gillar det direkta tilltalet i början av den här dikten "Vill ju bara...". Dikten får ett djup, anser jag, för att den ger mig olika tolkningar. Slutraderna är smärtsamma men knyter ihop hela dikten fint. Lite kul med koltrasten som "hoppar" och fint och sårbart med hjärtat på "vid gavel".
Regina
2006-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Luminus
Luminus