Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är vackert att vara kvinna när jorden älskar...


Det var då du såg mig naken i gräset


Sångerna regnade trädens kraft
Grenarna gnistrade liv
Ljuset fyllde min kropp med månens saft -
den galna Gudinnans tidsfördriv

Det var då du såg mig naken gräset…

Jag vet… du var där den gången
Jag hörde dig skratta i månskensbruset
Vi badade vettlöst i rymdernas längtan… så nakna… så nakna…
du lät mig blöda i ljuset.

Det var då du såg mig naken i gräset…

Jag gav min längtan till jorden
Öppnad till sist i det djupaste dolda
Förundrad… till marken svuren
Förälskad i träden
vilade kroppen
lycklig och evigt buren

Natten var våt och skärvor av stjärnornas blickar
kittla´ min skrattande hud

Så nakna… så sakna…
såddes ditt liv i mitt modersrum
till pulsen av jordens dolda hjärteljud

Det var då du såg mig naken i gräset…

Älskad
ur skönhet sårad
i kvinnoskrud




Fri vers av Luminus
Läst 973 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-01-22 16:30



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Vackert!!
2008-09-05

  Nyfiken drömmare
Underbar hyllning till kvinnan! Du är en fena på metaforer!
2007-07-02

  Gawain VIP
Sinnligheten dansant fångad i ett porlande svall av bokstäver och ord. Vävda samman till en levande bild, en hyllning till det vackraste som finns. Kärleken. Naken och varm...

Mästerligt diktat!
2007-04-08

    ej medlem längre
Jag är i vanliga fall inte metaforernas beundrare men här sitter dom fint och vackert...en hyllning till kvinnan...
Lite trolsk mystik och oerhört vacker!
2007-04-03

    Regina E
En annorlunda sagotrolsk dikt med flera härliga fraser t ex "grenarna gnistrade liv" och "badade vettlöst". Ger många spännande associationer och bilder.
2007-01-22

  Andreas Borg
Den här har ju rytm ju. Och strukturerad. Bara ackorden som saknas. ;)
2007-01-22

  ia VIP
som en ljuvlig melodi
fyller du med dina ord
mitt inre
svävande och talande..
mycket vackert.....
2007-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Luminus
Luminus