Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur längtan att dricka vin i stället för att andas verkligheten på riktigt.


Ett djupt andetag in i verkligheten

Andningen kanske upphör men golvet kommer närmare...
Jag dör in i att vilja ge upp.
Ta mig då!
Låt det bara hända och lev inte så som andra förväntar att ögonblicket borde sett ut.

Du tog dig en rejäl sup och skapade ett mästerverk.
Du kanske slutade andas men golvet kom närmare.
Yrvaken var evigheten inte så märkvärdig som du trodde men det gjorde det inte enklare att andas.
Den hade liksom upphört av vanan att inte finnas... att inte existera samtidigt som den tycktes uppenbara sig helt sann.

Jag stannar kvar och väljer att ta ett djupt, djupt andetag...
Det är så här avslappningen i att golvet kommer närmare är på riktigt
Tankarna försöker hänga med men ingen av dem passar på det som upplevelsen ger.
Ingen av dem hör i hop så de känner sig vilsna, virrar runt lite och drar sig sedan förläget undan.

Jag trodde att båten sjönk men nu ser jag den på himlen bland molnen och ankaret är insvept i jordens tunga mylla.
Det är kanske långt kvar tills vingarna bär men det gör inget.
Andetaget ger trygghet och livet lever sig själv och ögonblicket i den nakna verkligheten.




Fri vers av Luminus
Läst 605 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-27 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Luminus
Luminus