Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"God jul\"



Mina barn får paket
godis och mat
fina kläder och
en pyntad gran

Någon annans barn
får nöja sig med
tak över huvudet
och kläder på kroppen

En annan längtar
till trettondag jul
då lovet är slut
och det blir mindre stryk

I ett varmt land
långt härifrån
vet barnen inte ens
att det är jul

I en portuppgång
sitter en liten och väntar
på att spriten tar slut
och föräldrarna somnar

Med flugor kring ögon
och med sårig mun
önskar barnhemsbarnen varandra
en riktigt god jul

Detta trots att
julens viktiga barn
kom till jorden en gång
för rättvisans skull




Övriga genrer av Jojo
Läst 312 gånger
Publicerad 2006-11-27 16:48



Bookmark and Share


  Lill_poeten
Detta är en tänkvärd sak som man ofta vill glömma på julen.
Du gav mig en ny mning med "God jul", tack för att du öppnade mina ögon...
2006-12-05

    Bodil Sandberg
Det här griper tag och gör att jag får lite ont i magen...ja en del har ett Helvete...det är då visst o sant...jag får önska dig en bra JUL i allafall och önska att de som har det svårt får det bättre...absolut...absolut önskar jag det
2006-12-02

  Teresia Ridell
Sorglig sanning.
Önskar man kunde göra så mycket mer för dessa barn som aldrig får uppleva äkta frid o innerlig kärlek o värme.
Väl skrivit som en jul-genomtänkare.
2006-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo