Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narcissus följe




Är det ett tidens tecken
detta mänskliga töcken?

när mänskorna blott speglar sig själva
..............................i varandras ögon,
när deras ordmassor står som
..............................spön i backen
men ingen lyssnar,
och de enda passioner som återstår
..............................är självbefläckelsens.

O Narcissus!
I triumf följer vi Dig och delar Ditt öde

Men så skynda då, skynda!
Låt inte vår käre Hades vänta.




Fri vers av enkel
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-11-28 11:33



Bookmark and Share


    ellabella
precis. varje ord är helt rätt. till och med den rent estetiska utformningen av själva dikten. titeln äger. denna bokmärks kanske..
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel