Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färdtjänst


Universum;
här är vi blott varelser i Rymden,
Flugskitar

 

Planetsystemet är vår farkost
och Tellus hemmahamnen
i Solens skärgårdar

 

oförtrutet står jag till tjänst vid Rodret,
...................................blockerat och fixerat,
eller på vakt i natten, aldrig avlöst av dag

 

ut i det Okända kryssar vi fram,
oförväget, spikrakt i krökta rum,
förtvivlat hänger vi med knapp nöd kvar
under den vådliga färdens vindlingar


och på vår färd förundras vi,
förundras över Intighetens stora Marknad
med fullpackade hyllor och sprängfyllda lager,
och ljudlösa krevaders magnifika färgsensationer
som aldrig tycks ta slut

 

Men meningslöst alltsammans egentligen,
också denna ständiga Undran över Mening

 

Nej, kom igen nu! Häng på!

 


© 2006 Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 293 gånger
Publicerad 2006-11-30 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel