Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer loj hembygdspoesi från Kransen...


Sommaridyll, innergård

Köper laxpudding hos grabbarna i fiskaffären.
Citronklyfta och en folköl, allt på en bricka
och ner och ut på innergården.
Fötterna upp, axlarna ner.

Svårt att inte tänka när man inget gör.
Svårt att orka andas,
när ingen förväntar sig att man ska prata.
Svårt att inte tänka på annat än det som är Viktigt!
Fötterna upp, axlarna ner
en laxpudding med romsås
en folköl på en folktom innergård
en varm dag i juli.

Allt som gör ont är Viktigt, säger dom!
Min höft krånglar, min kärlek snubblar runt och slår sig.
Viktigt, säger dom.
Gör det ont att andas är kanske DET viktigt,
men ibland är det viktigare att orka fortsätta prata,
trots att det gör ont.

Det enda som inte är viktigt är att tänka,
för man tänker ändå alltid på annat
än det som är Viktigt.
Som laxpudding, folköl,
och en solig innergård i juli.
DET tänker jag ofta på,
när jag egentligen borde tänka på annat.




Fri vers av Steffepeffe
Läst 456 gånger
Publicerad 2006-12-01 20:26



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Har hittat en värdig motspelare i patetismens gränsområden känner jag starkt och börjar bygga på min egen strategi för att vinna. Det kommer att bli en hård match! Hembygdspoesi var riktigt kul.
2007-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe