Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

små döda ord

Vi är skådespelare hela bunten
fjantar runt inför varandra

förklädda efter vad som passar sällskapet

Tölpigt

ändå är vi så sköra

få av oss har en riddarutrustning
som faktiskt håller
rakt i genom

Den är permeabel för det som
inget kan skydda oss mot

vårt egos liv
dit förnuftet inte når

inte ens den hårdaste pansar kan stå emot

Det går så fort

och vore vi förberedda
då vore det en sak

men det är vi inte
fast vi ibland tror det

I ett ögonblick
av små ord
som inte sägs
en handling som leder till en annan

som skjuter oss
rakt in i vårt ego

det enda vi har som är vårat

Kan såret läka
kommer det alltid att sippra blod

Hur mångan sår klarar man-
innan döden tar oss-



för det gör den, var så säker




Fri vers av M
Läst 258 gånger
Publicerad 2006-12-02 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M