Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VÄN...har du tänkt på vad det står för? Här är mina tankar...



Viktigare Än Något

För att inte vår vänskap,
ska dö eller tyna bort,
vi måste leka och bolla med den,
som om vore den en sport.

Vi måste ge den omsorg,
vi måste ge den kärlek,
så den inte går under,
för att vi svek.

Vi måste ge den rätt värme,
vi måste ge den rätt tid,
annars händer lätt,
att den bränns vid.

Vi måste vårda den väl,
så försiktigt och så ömt,
att den inte går under,
för att vi glömt.

Snälla du, min vän,
jag din hjälp behöver,
för utan dig här hos mig,
den går under, i en snabb manöver!

Ömtåligast av allt,
men starkare än stål,
vår underbara vänskap,
ibland så lite tål!

Den kan skära i oss,
som en vass kniv,
den kan få oss,
att vilja ta vårt liv.

Men den kan också,
om den är äkta,
vara både din och min,
räddning den perfekta!

Vilket vackert ord,
vilken vacker saga,
att få skriva om detta,
för att dig behaga!

V = Viktigare
Ä = Än
N = Något




Fri vers av Freeman
Läst 368 gånger
Publicerad 2006-12-04 00:24



Bookmark and Share


    Pivvi
nej så sött, ska behålla vad VÄN är- viktigare än något.. mm
2008-02-21

    Elie
det är precis så.
"Men den kan också,
om den är äkta,
vara både din och min,
räddning den perfekta!"
sådan vänskap är värt mer än något annat och du beskriver den så fint.
2006-12-23

  Freeman
=)
Tack för dom fina orden...tänk om alla kunde se!
2006-12-11

  Nina Hedlund
Genial avslutning!
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman