Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svandammsparken, en varm vinter

Soporna smeker höstgräset
Parken tom och väntande, alldeles
tyst, på att få
vinterns stigar trampade

Affischerna fladdrar i regnvinden
Häftstift faller till marken, rullar sig
runt ett par varv, trampas på av grova sulor
och blir till småsten
Pumphusets träväggar
skrynklar sig, vrider sig
undan

Sanden i plaskdammens tomma botten
packar sig tungt mot betongen
och ligger blick stilla
De klippta buskarnas
bortforslade grenar
spökar runt längs gångvägarna
när du tror att det blåser




Fri vers av Steffepeffe
Läst 319 gånger
Publicerad 2006-12-04 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe