" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Rostfri Diamant ™


- Har du haft smärtor i bröstet länge?
- Några veckor

- Och andnöden?
- Samma


Hon hade sökt
och hade sökt

Och hade sökt igen...


- Röker du?
- Nej

Till sist
fann hon


- Stressar du mycket?
- Jag har... det har varit lite jobbigt
den senaste tiden

- Med jobbet?
- Nej, privat

- Det finns inget fysiskt fel på dig
- Andra hittar fel på mig


Ett Fel!!

Med ett underbart
lätt porlande skratt
slog hon undan
de bärande balkarna


 - Hur menar du då?
- Hon säger inget rakt ut

- Vem då? Er fru?
-  Det är... skit samma...hennes namn...
...är otroligt kräsen.

Läkare Martinsson kliade sig i skägget


Alla de tjusiga
byggnaderna
blev till damm
när en kall och hård
tidigare okänd sida
hos henne
vändes mot honom


- Jag är ju ingen psykolog.
Ni kanske skulle prata med en?
- Tja... eller en alkemist kanske...

- En alkemist?
- Ja, kan inte de göra diamanter?
Eller om det var guld de gjorde...

- Jag förstår inte...
- Inte jag heller


Smällen blev våldsam

Men tystnaden
var bara bedövande


- Det har hänt något
i er relation... med...
- Jag gav henne allt.
Det finaste jag hade.
Men diamanter består ju
egentligen bara av hårt
sammanpressat kol, eller hur?

Och han började falla

- Jag vet inte vad...
- Men inte fan rostar en diamant?

- Nej, men....
- ... och då behövs det väl inga
garantier för att diamanter
ska vara rostfria?


 

Läkare Martinsson tystnade


Något fastnade
i hans lungor
när han kippade efter andan 
medan han föll ner

i en evig botten




Prosa (Novell) av Almagrundet
Läst 474 gånger
Publicerad 2006-12-08 16:19



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
hjälp hjälp...två verkligeheter....ofångbara, här fångade...vilken kollision!
2006-12-08

  Sanningsägaren VIP
*hänförd och stum*
Tack Per!
/Åsa
2006-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet