Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mångudinnans lekar i fullmånenatt.


Mångalen


Galna strålar fyller min kropp med kraft
Rårivna rispor revar i marken med repiga tänder
Gnistrande runor rinner mitt blod i jordpulstakt
Galdernas visdom vibrerar venernas hämnder

…långt innan mörkermakterna funnit sin njutning

Brinn mina välvande bröst
Bränn vintergator långt in i dödens salar
Tårar ur tiden ekar i vindens röst
Rimfrostar biter sig fast i nattens dalar

Så dansa min själ till sången
till pulsen i hennes skratt
Så dansa min själ förgången
ta mig till din i natt

Släpp ut ditt hår i rymden
Ge mig din galna kraft
Du öppnar min kropp med sejdehymnen
Fyller mitt djup med livets glödande saft




Fri vers av Luminus
Läst 652 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-07 12:16



Bookmark and Share


  Gawain
Ovanligt väl diktat. Hela temat kring dikten osar av kraft, orden formligen sprutar sig in i mina sinnen.

Urkraft. Ett ord som beskriver vad jag känner.

*applåd*
2007-04-08

  Mikael Lövkvist
Hoppsan! Ykar skulle va 'ylar'! :-) (Men vem vet, kanske jag kanaliserade forn-nordiska!)
2007-01-02

  Mikael Lövkvist
En underbart vacker, och inspirerande, dikt. Jag ykar vilt, och glatt, till din måne.
2007-01-02

    Regina E
Kraftigt målande uttryck som ger starka bilder. Det är ett härligt tempo i dikten som passar innehållet. (tänker på Johanne Hildebrandts böcker när jag läser denna - kul att läsa en dikt på temat).
2006-12-11

    Louvisa
Inte min typ av dikt egentligen, men just den här gillar jag
Underbara formuleringar och en härlig melodi i språket
ett språk som doftar och raspar
2006-12-07

  Arowana
Det här är som en hel fantasyberättelse, à la Bauersk atmosfär. Sejdehymnen är ett vackert ord. Du snidar dina meningar som träskuplturer och jag känner sågspånet ända hit...
2006-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Luminus
Luminus