Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomarna bara stirrar

som små söta hundar med rosa tofsar
vid cykelställen utanför Konsum
Fastbundna; skällande

Ungdomarna bara stirrar
med sina stolta dagdrömmar tejpade runt kroppen
redo att spränga viktig infrastruktur
vid minsta tecken på fara

Ungdomarna bara stirrar
förundrade över maktens överlägsna sociala kompetens
tafatta inför maktlösheten
rådlösa efter utsattheten
väntande på ett avgörande samtal
med beskedet om att allt plötsligt gjorts möjligt

Ungdomarna bara stirrar
som om de samlade sig inför steget
framåt; bort från cykelställ och maktlösa dagdrömmar
tills de hittat de där viktiga genvägarna
som till sist gör en till en Bra Människa




Fri vers av Steffepeffe
Läst 289 gånger
Publicerad 2006-12-10 01:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe