Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att igår ha sett Mel Gibsons fantastiska film om Jesus, blev jag så påverkad av det, att jag med tårar i ögonen, var tvungen att skriva detta.


Du gav dem mig

Innan förstod jag dig aldrig,
hur du kunde lämna mig här, utan mina vingar?
Som en blind utan sin käpp kände jag mig,
när du lät mig födas hit, utan mina gloriaringar.

Du lät mig känna all jordens smärta,
hela världens lidande och obehag.

Nu öppnar du mina ögon och mitt hjärta,
mer och mer för varje ny dag.

Du lät mig liksom alla andra,
för att visa mig din evighet,
den hårda smärtans väg, vandra.
Nu ser jag, varför du gjorde det.

Du tog inte ifrån mig mina vingar,
du gav dem till dina gudasöner.
Du tog inte ifrån mig mina gloriaringar,
du lät dem skina över jorden som svar på allas böner.

Tack, för att du visar all världens folk,
den rätta vägen tillbaka, hem till dig.
För att kunna förstå vägen behövdes en tolk,
någon som kunde se din eviga kärlek.

Du gav dem mig.


Nu ser jag.

Kära Fader,
ske din vilja.




Fri vers av Freeman
Läst 356 gånger
Publicerad 2006-12-11 02:17



Bookmark and Share


    Tro
Härlig o insiktfull dikt .
Det gäller att SE......
/ Tro
2008-01-02

  Freeman
Henrik svävar redan uppe bland molnen av allt vackert ni skriver till mig!

TACK SÅ SÅ MYCKET!!! --<-<<@
2006-12-12

  Lillali
Åh lite andlighet oxå:)
Du imponerar med allt ditt skrivande, så vackert och så klokt!
2006-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman