Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet dina steg


jag har hört din röst förut
pärlljuset, dörren på glänt
ögonen som sakta stryker
mina vassa leder medhårs

jag vet dina fotsteg
de enda som så här sent om timmarna
har vågat grusknastret
nedanför mitt sovrumsfönster

jag har lagt rostiga löv
till mattor ibland
vävt dem tunna och lätta
inte för dina fötter, nej
men för kvällsluften
att dämpa lukterna och bruset

ja, jag har lyssnat till vinterklockorna
tidens långsamma skrumpnande
när de fällt sina trötta huvuden, vissnat
på raderna av stjälkar i rabatten

jag har börjat känna det; tickandet
dina jämna hjärtslag i rummets väggar
varje gång du innan somna
lägger örat mot på andra sidan




Fri vers av sputnik sweetheart
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-12-13 15:06



Bookmark and Share


  wayward - taiga
Verkligen, det är kul att ha hittat dina texter med ett drivet språk.
Önskar, jag kunde vara lite mera konstruktiv.. Men så här vid anblicken av dina senaste i afton så är det här den som etsar sig fast..
Tror radbryten gör en hel del och härliga ickekonventioner som "varje gång du innan somna lägger.." Bra, bra!

mvh
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

sputnik sweetheart
sputnik sweetheart