Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ogripbaras bevisning



Hur skall det ogripbara definieras?
Hur kan man få någon teori bekräftad
som består av känslor blott som ej kan motiveras?
Sanningen om känslolivet är behäftad
med en säkerhet som aldrig kan konkretiseras
men som därför just är desto mera sann och skyddad
i sitt osårbara luftslott av blott känslors drömmoras
av universum utan ände i sin härlighet
och svindlande avgrunder utan botten i sin outforsklighet.
Hur skall man då förklara denna vansklighets totala säkerhet?
Man bara vet.
När man ej någonsin är ensam men bara drömmer om sin älskades personlighet
beror det på att den man älskar är i samma drömmars salighet
av ömsesidig kärlek, vilket man då vet blott just emedan man ser in i kärlekens oändlighet.





Fri vers av Aurelio
Läst 167 gånger
Publicerad 2006-12-13 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio