Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då ett paradis dränks

Bräckliga som fjärilsvingar
är livet
i jordens grova nävar

Havet öppnade sitt gap

Svalde kroppar
likt ett fiskstim
i strömmen
sögs liv ned
i havets buk

Bland kroppsliga ruiner
ligger luften av förödelse
vanmakt
smärta
tung som bly i luften

Barnens bubblande skratt
sköljdes bort

Lämnade viskande stränder
öde

Det viner en skugga
över Asiens kust

Den heta sanden
har svalnat

Då ett paradis dränks

Må havets offer
få bädda in sig
i himlens
gråtande moln




Fri vers av Jenny*
Läst 675 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-01-02 12:28



Bookmark and Share


  Markattan
Så vackert du har beskrivit denna oerhörda tragik och Moder Jords mäktiga krafter. Mycket vacker dikt...som man hade hoppats aldrig skulle behöva skrivas.
2005-01-03

  Cattis Rönn
jag gillar ändå slutversen....helt bra ord...som lindrar lite i sorgen. Bra skrivet!


2005-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Jenny*
Jenny*