Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode över en tröstlös himmel

 

Dela min berusande galenskap

i en djup förståelse för orsakssammanhang.

Jag är slav under min själs mörka tyranni

sårbar och ivrig på väg mot undergång.

Du kan bemästra mina häftiga känslor

och återställa min själs obalans.

En förmultnad gestalt undergångens ängel

kastar ogenomträngliga skuggor.

Jagad av en förbannelse

och besatt av dystra tankar.

Jag bär helvetet inom mig

dömd att förtvina i overksamhetens döda lugn.

Du kan tämja min sorg med nya sköna olyckor

och besegla min själ med ditt blod.

I den svarta skogen smyger elden tätt intill

och förintar med kluven tunga.

Beskydda mig mot hårda vindar.

och jaga bort molnen från mina blå ögon.

Dröj vid mig i en stund av mjukt vemod

när demonen nalkas över en tröslös himmel.

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 862 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-12-14 13:38



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Mycket stark vacker och trots allt hoppfull dikt.
2011-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Alla bär helvetet inom sig. Men det finns en utväg.
2008-12-24

    Camillaa
Välvalda ord,
och väldigt poetiskt :)
/ C
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP