Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om vintern


Midvinter

Månen lyser på himlen
den ger ljus åt oss på natten
den lyser för tomtenissar
som smyger runt varje hus.

Små avtryck av tomtefötter
syns utanför varje hus
nissarna arbetar raskt
för att hinna med allt för julen

Månen lyser på himlen
i denna midvintertid
den lyser på hela jorden
man undrar vad den tänker på

Kanske på lidande människor
som gråter och lessna är
När andra firar julen
då står de helt ensam där
försöker finna värmen
i månens kalla sken

Men under midvintertiden
då lyser månen starkt
den lovar åt alla människor
om barnet som födas skall
det lilla jesus barnet
som i sin krubba låg
Han ger ljus åt alla
värme och kärleksro

Så alla ni som lessna är
så tänk på jesus barnet
som i sin lilla krubba låg
Han föddes hit på jorden
till alla lidande
till alla som är lessna
till alla de som tror

Så välkommen midvintertiden
med ditt kalla månesken
Ge trygghet åt alla på jorden
och bländ dem som inte tror
att midvintertiden
en glädje fest
med tomtar, lucia och ljusen
och barnet i krubbanssäng









Fri vers av yasmin
Läst 465 gånger
Publicerad 2006-12-14 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yasmin
yasmin