Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
missat målet


jul

i översvämmningarnas år
dras vi ändå in
i jul
stormmolnen jagar oss
längs klafsande
vägar
det rister i huset
när västan tar sats
ända från azorerna

julfridens chimär
hålls uppe
av affärsmännens
snikenhet
man kan inte dyrka
både gud och mammon

fanns gud i Bethlehem
finns gud i bethlehem




Fri vers av tom boreland
Läst 458 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-16 21:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
julen har blivit affärsmännens,
hur många vet vad julen
handlar om
2009-03-17

    Camillaa
Bra skrivit!
gillar dina poetiska ord!!

/ C
2007-01-01

    Charlotte S
God Jul!
2006-12-24

  Daniel_78 VIP
halleluja liksom
med tanke på översvämningar och
förändrat klimat
så kan ju alltid leka gud...
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland