Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sorgsen promenad...


Vita rottrådar

Nakna vandrar fötter
på frostens vita rottrådar

sorgen bor i rastlösa ben
gråtande blod under sulorna

gräsmattan ser mitt skjutna djur
en dödsdans bland alla iskristaller

sargade fötter skriker
på tröstens vita rottrådar

växer fast i de svarta rötterna
bland asfaltens växande sprickor.




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 373 gånger
Publicerad 2006-12-20 11:27



Bookmark and Share


  KristinaE
Uppskattar den spänning du får till med orden . Ryser lite och njuter av känslan som orden förnimmer! Tack igen.
2007-01-24

  Nära
Mycket vackert och gripande
2007-01-17

  Nessie
Texten går rakt in i märgen och den förmedlar inte bara känslan av sorg utan både smärta och förtvivlan. Mycket fint och poetiskt formulerat.
2007-01-09

    Bodil Sandberg
Helt underbart poetiskt..om än sorgset...snyggt!!!!!
2006-12-21

  Madjori
Gråtande blod under sulorna... en dödsdans bland alla iskristaller, sargade fötter skriker....tung och sorgsen dikt. Ibland kan man ju känna det så.
Mycket bra och smärtsamt skrivet.
2006-12-20

  wayward - taiga
-insiktsfullt
skriver du om rastlösheten,
aldrig lätt att gå ifrån,
-och jag tror du vet det..
att inte stanna upp,
men känslan av att snärjas,
i sin vetskap..

mvh
2006-12-20

  Cris
Oj..aj.. ja den var minst sagt sorgsen
blödande ont gör din dikt
du manar nästan fram känslan under
mina fötter..
därför bra skaldat
2006-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö