Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje människa här på vår jord brottas med både den yttre och den inre världen, vissa av oss brottas mindre, andra mer. Jag och många med mig har haft en tuff väg att vandra, och den är långt ifrån över...


En sökares långa resa

En gammal och trött vandrare jag är,
har vandrat genom så många länder.
Jag har bott än här, än där,
jag har skakat tusentals händer.

Meningen med livet har jag sökt,
hoppat från en famn till en annan.
Supit mig full och droger rökt,
hamnat i slagsmål och stått på pannan.

Åkte till Tibet för att meditera,
trodde att jag där skulle finna svar.
Vilsen av detta blev jag bara mera,
återvänt hem igen jag nu har.

Gammal och trött har jag nu blivit,
är långt ifrån den jag en gång var.
Djupa sår i själen har min resa rivit,
lämnat mig ensam här med alla frågor kvar.

Vet att snart så kommer jag att dö,
hela mitt liv fick du mig att leta.
Min Gud, kommer du och säger adjö?
Finns ett liv efter detta, det vill jag veta.




Fri vers av Freeman
Läst 387 gånger
Publicerad 2006-12-21 07:30



Bookmark and Share


    Lindizz
mycket starkt och djupt sorgligt...sänder en kram
2007-01-04

  Merrlina
mmm kommer gud att göra de???
Mkt bra skrivet
kramizzz
2006-12-21

    wilja
japp! nu kom en riktigt bra en igen från dig. den här gången gillar jag allt!
frågan är om det inte är resan som ÄR målet.

bravo henrik =)
2006-12-21

    Cammo
Mycket vackert skrivet. Sorgligt och vemodilgt. Man märker såren av alla frågor som gjort en rotlös. Mycket veckert
2006-12-21

    Elie
du skriver så väldigt sorligt vännen.
en del av oss lever ständigt i detta letandet efter vad meningen med allting är, och du fångar det väldigt bra i den här dikten!
2006-12-21

  Mangal VIP
Betraktande och summerande av många livs rastlösa letande ovisshet. En fenomenal femetta.
2006-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman