Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I eftertankens skugga



Hör livets sång i vindarna
och se kärleken, hur den glittrar
.......................i en blänkande bäck;
Lyss till vänskapen som bullrar och slamrar
..........................................i cafémöblemanget,
och skämten som klirrar i det vita porslinet;

vemodet väntar tålmodigt en bit bort,
hos poeten, där eftertankens skuggor kan skönjas
när han prasslar med sina papper

Men vem hör de sista andetagen,
och vem ser den igenvuxna stigen?


© 2006 Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 390 gånger
Publicerad 2006-12-22 12:10



Bookmark and Share


  kath
en vemodig men vacker dikt om livet sett genom en diktares ögon ...
Tycker mycket om melodin i orden som gör att läsningen blir behaglig och följsam ... innehållet är nära sorgen och glädjen som följer oss ´genom livet ... tycker mycket om
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel