Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... det blir nog så igen... nån gång i vinter...*s* I alla fall fram i maj..


VINTER


vintern visar högmodigt sitt målade anlete
i friskhet och styrka sällan överträffat
solens öga syns knappt
men sprider ändå sitt befriande ljus

snön är blå och skuggorna djupa och långa
hemlighetsfullt skiftande isens grönsvarta spegel
tusentals stjärnor dansar hängivna sin älskare
vinterns små konkubiner

lustfyllde retsamma gnistrande
varje reflex som ett skratt i vinden.
bländande suverän lyfter vintern sin vithet
han slår an en ton mot himlens blå cymbal

den klingar i mitt hjärta och ekar i mitt skratt
vild berusad dansar även jag
dricker luftens krispighet
vinterns skönhet förför mig
jag är syster med stjärnorna




Fri vers av BitterSweet
Läst 346 gånger
Publicerad 2006-12-22 19:04



Bookmark and Share


  W.Riter
Vintern är vacker när den väl kommer. Bara frosten som kommit de sista dagarna har lyst upp i mörkret. Jag tror också det blir en lång vinter även om den kommer sent.
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet