Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rond

Jag ser på droppflaskans dropp
och tankarna irra och fara.
Den mår inte bra min gamla kropp.
Då kommer en vitklädd skara.

Två läkare och en praktikant,
färdig läkare om något år,
en syster, en istadig tant
som läser vad i journalen står.

Långmält resonerande på latin.
Sov Jonsson bra i natt?
Han pekar, kurvan är fin.
Jag begriper inte ett skvatt.

Vi provar med stetomofin
tre gånger per dag.
Han mumlar till syster på latin.
Vad han sa, vet inte jag.

Vi ska nog få Jonsson på benen,
säger den yngste och ler.
Vitklädd skara lämnar scenen,
ska nog besöka fler.

Jag ser på flaskans eviga dropp
medan tankarna fara och irra.
Den flaskan är mitt enda hopp.
Jag tycker den har ögon som stirra.




Fri vers av Svärfars dikter
Läst 498 gånger
Publicerad 2006-12-23 19:41



Bookmark and Share


  Cris
Fint rimmat
ja den borde sitta i varje sal
jag tycker du får fram bra
hur liten man känner sig
man hör vad de säger men
man begriper kanske inte allt
hela tiden..
man är utlämnad
2006-12-29

  Albert
den borde sitta på varenda sjukhussal
GOD JUL Syrsan!
2006-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Svärfars dikter

Mina favoriter
Höstljus