Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till en julig dikt.


Spanska julapelsiner

en längtan
som stora spanska apelsiner
med nejlikor och röda satinband
som hänger i fönstret i hallen

blinkande ljus och flämtande marschaller
under djupblå blingblinghimmel
vinden pustar pudersnön vimsig och yr

fryssen katten skyndar in
lämnar spåren kvar utanför dörren
och myser sen intill murstocken

doft av glögg och nygriljerad skinka
tindrar i granens barr
intill röda glaskulekinder
och glitterblänk som hoppar från gren till gren

stjärnor och hjärtan
dinglar hoppfulla i kvistarna
ovanför där det prasslar av nyfikna fingrar
bland omslagspapper och paketsnören

känslohumlor brummar i julbonade kroppar
förväntningarnas timmar är bräckligt sköra
låt för fridens skull ingenting störa




Fri vers av Linda Jonsson
Läst 314 gånger
Publicerad 2006-12-23 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Jonsson
Linda Jonsson