Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har vi nog fått erfara hur en älskad vän i blindo förstör det fina som finns, det som är äkta. Smärtan kan göra så ont, att vänskapens låga kanske aldrig kan tändas igen...


Plötsligt en dag


Tänk att det kunde bli såhär,
du var som en ängel för mig.
Men plötsligt en dag, bara sådär,
var det adjö och hej hej!

Jag kunde ha gjort vad som helst,
varit din vän i vått och torrt.
I din närhet kände jag mig frälst,
men utan att blinka spolade du mig bort.

Varenda gång du ville lämna allt,
vek jag inte från din sida en stund.
Även om du behandlade mig så kallt,
gick oräkneliga nätter då jag inte sov en blund.

Visste jag att du hade det svårt,
när du bad hela världen att dra!
Då gav jag allt för att få vara din support,
klura ut ett sätt att få dig att må bra.

Jag trodde att du visste vad kärlek var,
trodde att du i ditt hjärta kände den.
Men plötsligt en dag, bara sådär,
så fick jag inte ens vara din vän.

Har du väl släckt vänskapens låga,
finns bara ett sätt att tända den åter.
Det är du min vän med din förmåga,
inte den som du lämnat, den som gråter.






Fri vers av Freeman
Läst 630 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-27 16:09



Bookmark and Share


  vapendragare
Jag är helt mållös, allt du skriver är som berättat ur mitt eget liv,
du beskriver den här känslan bättre än någon annan!
2007-02-10

    sunnanvind
Vilken fin. smärsam. o varm!
2007-01-23

    stellaa
känner igen mig enormt, välldigt, välldigt bra skrivet!
2007-01-01

    Lindizz
mycket berörande ...smärtsamt, sorgligt..
2006-12-30

  Pärlhalsbandet
vet inte riktigt bvad jag ska skriva, men gush underbar !
2006-12-30

  Merrlina
skumt verkligen skumt men vacker krAM
2006-12-29

    Enannan
varför ska det behöva vara så..?
2006-12-28

    wilja
kära du, ger och ger... tur att man inte kan ge bort all kärlek man har, att det inte är ett förråd som helt plötligt står i sin. men svek gör inte mindre ont för det.
den som tappade dig förlorade nåt värdefullt..
2006-12-28

  Lena K Nilsson VIP
Fint skrivet! Berör...
2006-12-27

    Cammo
Vacekrt skrivet. Känenr igen mig i texten, förrutom det faktum attt vänenn svek. jag ska tänka på dina ord. de var vacket skrivet
2006-12-27

  Jeanette
Det kallar jag vänskap, att våga tro på vänskapen fast den egentligen inte finns där är starkt. Att våga säga att du skulle ge allt för att få finna vänskapen åter är modigt!
Men jag vet precis vad du menar, jag skulle göra exakt samma sak för mina vänner... en gång vän med mig alltid vän! Man blir inte av med mig så lätt :P
2006-12-27

  Cris
Det kan gå hastigt och plötsligt
och där står man med sina tårar

och väcka vänskap åter kan kanske
krävas tid.. jag vet inte
men jag känner med denna text... *suck*
2006-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman