Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stickspår


vem är det som lägger rälsen
krokig
och med stickspår in i mörka tunnlar


hur svårt kan det vara
en rak bit
följd av nästa


vet hur enkelt det var med modelljärnvägen
ända tills bordet tog slut
och man gjorde en krök


för att inte tåget skulle rusa ut i tomma intet
eller obarmhärtigt krossas mot en vägg


den som lägger livets spår
har nog öppnat märklinkartongen mer än en gång




Fri vers av Niklas Gladh
Läst 301 gånger
Publicerad 2006-12-29 20:39



Bookmark and Share


  ia VIP
så mycket som ligger bakom denna text..
du fångar in mycket..
kanon bra
2007-01-03

  Lilla My* VIP
Ja, den som lägger spåret har nog öppnat kartongen oräkneliga gånger och egentligen vore det enkelt att bara lägga raka bitar...*men kanske för tråkigt i längden*
Rolig liknelse och Märklintåg är **kuligt**
2006-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Gladh
Niklas Gladh