Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantasydikt


Nattens furste

I skydd utav natten, i månens ljus
smyger någonting utefter varje hus.
Går på två ben, ser ut som en man
men endast på natten vistas ute kan.
Dagens ljus är plågsammare än död
det är så de odödas förbannelse löd.
Och odöd det är han, denne nattens prins
en av de hemskaste som någonsin finns.
Varje människa han möter faller död ner
efter att han druckit, de ser aldrig något mer.
Ingen slipper undan, varken man eller kvinna
även om du springer, han ifatt dig hinna.
Ditt blod han tömmer, från halsens bett
det är hans sätt att leva, det han tycker är rätt.
Du kan inte gömma dig ifrån hans tortyr...
han är nattens furste, han är en vampyr.




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-12-30 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg