Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korståg 1 maj

Prinsessa är inte nöjd,
för hon ser på livet
som det vekligen är.

Så med ett plakat i händerna
och paletsinasjalen kring halsen
ger hon sig ut i sitt rike
för att ställa sig vid sina undersåtar
och göra sin värld bättre.

Det handlar inte om dem

För Prinsessa har ångest.
Hon ser på den värld som har skapats.
Där maten smakar papp
och marorna jagar henne på nätterna.

Så kanske, kanske
kan hon göra sin värld bättre igen
om hon ställer sig med sina undersåtar
i ett korståg
1 maj




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 515 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-29 22:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv var jag en palestinaprins. Fast utan sjal.
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg