Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att stå på sig själv


Vem äger vem?

Ett slag i ansiktet
eller en kuk djupt i halsen.
Lika förnedrande
är dina ord
om rätten till min själ.
Vem tror du egentligen
att du är?
Tror du jag tänker låta dig sitta kvar
på dina höga hästar
och se ner på mig?
Åh nej!
Nästa gång som jag får
en kuk i halsen
biter jag till och frågar
-Vem äger vem?




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 596 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-20 14:28



Bookmark and Share


    basen
Leve feminismen.
Stå på dig annars gör någon annan det.
Du äger!
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg