Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att kunna lägga problemen åt sidan och glädjas.


Barfotabarn

Barfotabarnet
tassar över golvet.
Handduk runt bålen
och trollig i huvudet.

Barfotabarn
hur kan du vara så bekymmerslös?
Hur kan du skratta och le
när man krigar runt om i världen.
Människor som hängs, skjuts och misshandlas,
hur kan du endå vara så glad?

Barfotabarn skrattar
och lägger en hand mot min kind.
Ett leende och sen dansar hon iväg
över parkettgolvet.




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 627 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-20 13:41



Bookmark and Share


  To
Somliga tycks bara skratta åt allt och tycka att livet aldrig ska förkastas. Dock kanske barfotabarn har förståelse för hur världen ser ut och är av känslig natur men i dansen friör barfotabarnet sig och lägger alla bekymmer åt sidan att njuta en stund och samla sig.
2008-03-29

  Dilsewat
Jag gillar vemodet som lägger sig som en dimma över raderna.
frågorna är så enkla men så berörande!
2007-04-21

  Vildaste
fin!!!
2007-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg