Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantasydikt


Döden med sin ängel

En ängel med vita vingar
över vår jord hon går
Vacker att se på, med fina drag
en gloria pryder hennes hår.


Hans börda är blott hans lie
och mantel som hans ansikte täcka
I hans fotspår går förstörelse
och hans jobb är att liv släcka.


Förundran och nyfikenhet
vem är denne man i svart?
Han skapar endast sorg och död
och dit han går blir natt.


Vem är denne ljusglimt
i världen som är grå?
Hon vandrar över världens klot
och får människor att bra må.


Trots varandras motsatts
dom till varandra dras.
Det som händer sedan
är världens nya fas.


Kärlek mellan ljus och mörker
olikheten är snart glömd.
Hur kan denne kärlek uppstå
fast den var fördömd?


Men kärleken är blind
ett gammalt ordspråk sa
Frågan är nu endast
är all kärlek bra?


Men högre makter anar snart
kärleks starka band
Detta ska ej finnas till
enligt djävul och guds hand.


Hand i hand på jorden går
en man med sin brud
Dom lämnade odödlighetens land
för att bära kärleksskrud.




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 362 gånger
Publicerad 2006-12-30 20:48



Bookmark and Share


  Lutien Selae
Med motsatsens tjusighet.
Döden med sin Ängel berättar en hel histora på få ord. Jag kan inte riktigt beskriva vad jag tycker, men du har lyckats!
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg