Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför skrika?

Jag skriker
så högt att jag tror
att mina öron ska sprängas.
Jag skriker
om orättvisor och om hat,
men ingen verkar lyssna...
I mitt skrik ligger dolda profetior
och en brinnande bön om hjälp,
men ingen verkar lyssna.
Jag ser människor gå förbi,
med blinda ögon
och döva öron.
Är det så här vi har blivit?
Att vi bara går förbi
en bön om hjälp?
Jag ser människor gå förbi.
Men för varje människa
som varken ser eller hör,
dör en liten del av min själ.
Mitt skri dör ut av sig själv.
Varför skrika
när det ändå är ingen som hör?




Fri vers av Anna Malmberg
Läst 273 gånger
Publicerad 2006-12-30 21:08



Bookmark and Share


  Vildaste
sorglig men suveränt bra skildring över hur världen ser ut,
vi är en del som fortfarande ser och hör, men de flesta har skygglappar...
kärlek/vilda
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Anna Malmberg
Anna Malmberg