Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråsparvens nyårslöfte


En liten grå sparv

sitter inlåst i mitt bröst

några gånger har den

försiktigt

varit vid kanten och prövat

sina vingar

för att så fort det börjat

kittla lite i den fjäderprydda

lilla magen

krypa in igen

i trygghet

i ensamhet

nu längtar den mer än någonsin

efter frihet

efter att få släppa sina bojor

av försiktighet

och få sväva fritt

att inta himlen

och känslan av vingar som bär

trotsa alla motstånd

alla tänkbara hinder

på sin väg mot en ny värld

som stått vidöppen

så länge

men känts så farlig

för den lilla gråa sparven

som inte fått lära sig

att alla har rätt

att bli älskade

och att älska

sig själva

precis som de är

utan kompromisser

nu vid gränsen till en ny tid

tar den ett djupt andetag

stirrar längtansfullt ut i mörkret

och breder ut sina vingar

nu eller aldrig

ska det ske




Fri vers av Scilla Nutrix
Läst 634 gånger
Publicerad 2006-12-31 03:19



Bookmark and Share


    eva m h
Fin liten dikt om hur det känns att vara rädd men ändå vill pröva sina vingar! Hur går det med flygandet?
2007-09-17

  Lady_A
Mkt fin! Håller med om att det är som en liten saga... En väldigt väldigt bra och tänkvärd sådan!
2006-12-31

    Herr Ångest
åhh vacker...
som en liten minisaga..
känner igen mig i den o jag tror många andra också gör det..
2006-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Scilla Nutrix