Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kung i mitt rike

Bespottad med
förtalets frätande saliv
mot putsade skor
besvikelse rinner utför

Men med kanna
av kärlekens vatten
skall livets gång
spolas blänkande på skor

Hårda knuffar
till stopp vid dörren
till tapetserat rum
av anpassningens mönster

Men med blänkande
vass vilja av stålet
skall underkastelsens papper
skäras till bitar utan värde

Falskskyltade dunkar
i svettflådd skjorta
utan läkande gagn för
krökt ryggrad

Men med milda
omtankens tvättmedel
skall skjortans doft
hållas ren från förtal

Trillande falska ord
som snubbeltråd
för fälla ben i
gyttjig sank

Men med knotfylld
stödjande käpp
av respekt skall
stoltheten hållas rak

Inget kan få mej abdikera
Jag är kung i mitt rike
Kärlek, vilja, omtanke och respekt
Är mina bundsförvanters regenter




Fri vers av Jack_iX
Läst 480 gånger
Publicerad 2007-01-02 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX