Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flumm


Ett troll i natten

Ett troll i natten
så tyst och smidigt.
Har undan människors
blickar flytt.
Han glider runt i skogen
som en ensam skugga.
Och letar efter fler
av hans sort.
De är ensama
dessa troll.
Utpekade av omvärlden
och diskriminerade.
De bodde först i samhällen
men blev snabbt konfiskerade.
Nu lever de i byar
som snabbt vittrar bort.
Han bodde i en stad
med många troll.
Men en efter en
försvann de.
Varje natt
höde han skrik.
Från vuxna
som blev tagna från sina barn.

Månen tittar fram
ser på honom med ett underligt ljus.
Den inspekterar honom
som om han vore kriminell.

Ett troll i natten
ensamt och kallt.




Fri vers av Emp
Läst 411 gånger
Publicerad 2007-01-04 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emp