Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gammal mans visdom

Den gamle trädgårdsmästaren
han var inte för ung
Han levde bland pionerna
bland dem, så var han kung

Den gamle trädgårdsmästaren
han var en blygsam man
han sade aldrig någonting

(han kanske aldrig hann?)

Den gamle trädgårdsmästaren
han lärde mig att sätta
potatis i ett trädgårdsland
men också även detta:

Tag vara på den dag du får
som om den var din siste
Det sade han tills dagen kom,
då livet han sitt miste




Fri vers av Flisa
Läst 349 gånger
Publicerad 2007-01-05 10:31



Bookmark and Share


  vapendragare
fin :) du lyckas med rimmandet, super :)
2007-02-13

  Lillasyster F
Fin dikt! Härliga rim och medryckande rytm.
Och därtill ett viktigt budskap.
Carpe diem!
2007-01-11

  KonstigaKatter
Fint! ... och med rimmer! Liv är som en trädgård och varje trädgård behöver en trädgårdsmästare, gillar att du uppmärksammar den här blygsamma mannen.
2007-01-07

  sara-alice
Det är något speciellt med trädgårdsmästare...Fint!
2007-01-05

  AndersN
Den eviga visdomen i ny tappning. Det är helt ok.
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Flisa