Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musikträff

En dag när vädret var mycket deprimerande tog cellon på sig sin röda plastic-fantastic-kostym (helt vattentät!) och vi begav oss till Lund. Vi skulle träffa violinen, flöjten, obon och pianot. En inofficiel konsert skulle äga rum hemma hos den sistnämnda.

När vi kom fram ringde vi en välstämd truddelutt i regnskuren på ringklockan. Flöjtens mahognybrunhåriga väninna kom och öppnade in till en ljusgråmålad hall och hyschade svagt innan vi ens hunnit dunsa in i hallen. Från ett rum till vänster hördes violinen och pianot inbegripna i ett uttrycksfullt samtal.

Cellon och jag lade av oss våra plastic-fantastic-kostymer (min var något orangerödare än cellons) i hallen så tyst vi kunde och följde efter åt det håll som vänninnan hade gått. Vi kom in i ett ombonat vardagsrum.

Ute smattrade regnet mot det ganska stora fönstret i väster. Cellon och jag lyckades åstadkomma en varm saraband, trots att vädret inte gav inspiration till varmare tankar. Flöjten var på bra humör och pladdrade på som en anka. Han måste tycka om regn! Som avslutning framförde obon några precisa marcher, en i dur och därefter en i moll. Marcherna fortsatte påverka oss i ytterligare en halvtimme, så till den grad att vi drack teet i takt.




Prosa (Novell) av Flisa
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-09 18:58



Bookmark and Share


    Tazara
tycker om texten, instrument metaforen är lustig och underhållande. Efter sista raden lämnar texten mig med ett leende på läpparna.
2011-01-04

  sister mary
Fint om samspelet mellan instrumenten och människorna!
2009-01-23

    Bim
Härligt Flisa,-man följer med stort intresse varje ord,-jättebra vill jag säga!
Och du tack för musiken den hör man ju också!
2008-08-09

  Cris
Underbar liten berättelse..
Mycket bra användning av fantasin
att göra instrumenten levande
och med en liten teknorr i slutet

*gillar*
2008-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Flisa