Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inget särskilt

skriver sextusen dikter om dikter
och läser dem om och om igen
allt för att ha något att göra
och känna mig viktig
inser att alla är dåliga
kanske de sämsta dikter som skrivits

får panik och måste googla mitt eget namn
i nåt löjligt försök att finna mig själv
åttatusenfemhundratrettiosex träffar
om dåliga ursäkter dyker upp på min skärm

jag hugger mig själv i armarna med svärd
nickar väggen som det vore VM
och skriker efter mamma

-MAMMA!

nej, inte mamma. bara pappa. dålig pappa.

måste tänka på bra saker. sluta hacka hjärna.
lugna nerverna lite. tänker på allt fint. lugn nu. sååja.

vet inget bättre än fina saker
sånt som blåsiga stränder på hösten
goda vin till mat och rena borstade tänder

sååja. sånt gott, sånt bra, sån mat och såna borstade tänder.
rena fina tänder. hårda stomatolplugg med mycket emalj.
klack! så låter det när jag hugger med dem i luften.

sååja.

lugnare nu.




Fri vers av Marcus VIP
Läst 712 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-06 11:40



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
du skriver som ingen annan
du beskriver en del av mig
2007-02-11

    David Wästerfors
Början är mer dikt-typisk än slutet som ju är ett slags direkt tilltal: diktjaget lugnar sig själv. Och det lustiga är att man lugnas tillsammans med detta jag. Alltså: fint och lätt, direkt och enkelt och ganska varmt.
2007-01-25

  lissa
ja men gud det där med googlandet
det gör jag när jag är frustrerad
sen skriker jag inuti huvudet jättemycket om allt
och skrattar för migsjälv
som en galning

du är bra jag tycker om dina dikter
alltid
2007-01-16

  acorazado
så där känns det ju verkligen ibland
2007-01-06

  stella
Ja, dessa I-landsproblem...Borsta tänderna är bra mot mycket.
2007-01-06

    Camillaa
Spännande,
gillar det där med google!

/ C
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP