Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den schmutziga byken

tvättar min smutsiga byk
i fyrtio grader

ingenting blir renare

tvättar mitt samvete i sextio
extra lång sköljning

inget händer

gör ett långkok på dåliga minnen
och reducerar dem allihop

kokar ner dem till en skräckinjagande demi-glace
och ringlar den över mitt kött

jag är röd inuti
blodig som fan

lite ledsen
men sånt syns inte i köttet
bara i levern

den hackar och hostar
funkar väl sådär

och njurarna värker
lipar ont på sidorna
och skriker åt hjärtat att hålla käften

för

-vad vet du om smärta?

din inbilska idiot
`
tror mig höra katekesen
ropa från ryggmärgen
men öronen är fulla
av gammalt svammel

så jag hör ingenting

tvättar dem med tvål
ropar in i dem

-hallå! hör du mig?

inget svar

bara tyst lyssnande
och hängiga snibbar

inget nytt

bara en påminnelse

om att det är dags att gå vidare




Fri vers av Marcus VIP
Läst 586 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-26 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP