Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vän i nöden, om du vårdar mig ömt...ja, ända in till döden.


Teddy


Låt mig få vara din teddybjörn,
jag är lurvig och mjuk över hela mig.
Lämna mig inte ensam här i ett hörn,
ta mig och håll mig så nära dig.

Krama mig hårt och låt mig få vara,
din vän i sängen som alltid finns kvar.
Liten och hårig, men det är inte så bara,
när alla andra lämnat dig, är det mig du har kvar.

På dagen ligger jag här och snusar,
ensam, men jag har ändå ett hem.
Medan du ute i världen stressar och rusar,
där du är tvingad att alltid lägga på en rem.

När kvällen kommer, låt mig få ligga i ditt knä,
smekt och kramad av dig, det vill jag bli.
Få dig att glömma alla tankar som gör dig disträ,
bara ligga här tillsammans tills du somnar, det ska vi.

Vill att du ska minnas hur det var när du var barn,
det var hos mig som du alltid sökte tröst.
Fast min kropp är av tyg och min päls av garn,
i alla år var det mig du tryckte mot ditt bröst.

Låt mig få vara din teddybjörn,
jag är lurvig och mjuk över hela mig.
Lämna mig inte ensam här i ett hörn,
ta mig och hålla mig så nära dig.




Fri vers av Freeman
Läst 458 gånger
Publicerad 2007-01-07 13:47



Bookmark and Share


    Elie
jag förstår inte hur du lyckas skriva något så bra om en teddybjörn.
du förmedlar verkligen känslan av hur en teddybjörn kan betydla så otoligt mycket när man inte har någon annan att vända sig till,
när man känner sig ensamast i världen. sött och väldigt vackert.
2007-01-08

    Oprofessionell
aah gillar den här, om teddybjörnen. Fast själv så hade jag ju ingen utan hade ett snobben gosedjur istället :) Och denna text får mig liksom att vandra tillbaka då man satt på balkongen och sjöng teddy björnen fredrikson tills man blev alldeles hes.
2007-01-07

  Lithia
Nejmen åh vilken underbar text!!! det finns alldeles för lite mystexter här på poeter! Och teddybjörnen är ju fantastiskt söt :)
Jag bara måste bokmärka.
2007-01-07

  nettizen
Åh.... vilken gullig! Jag hade aldrig nån teddybjörn som liten så jag kan väl ta dig då. *ler*
2007-01-07

  Lillali
Mysig.....
2007-01-07

  Freeman
=D
Åh, tack Linda och tack Johan...så glad jag blir, att det även finns någon kille som inte bara tycker jag är töntig som gör sånt här...tack!
2007-01-07

    joje
Jag gillar mjukis djur
och täksten var bra
2007-01-07

    Lindizz
Åh vad mysig dikt...jag finner inte ord..
2007-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman