Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankarna virvlar...


Tankar i blåsten

 


det blåser så tungt kring mitt hus
suckande vintersaknad
ur barmarksbröst

jag vill sitta vid fönstret igen
vid fönsterbänken
och betrakta med barnaögon
en överblickbar värld

jag vill flyga dit
på blåstens regnsvepta vingar
söka början
där allting gavs namn
av betydelsebärande språkljud
och mina minnen rymdes däri

jag är trött på tomma insikter
självspelande roller
till intet förpliktigande
allt förflyktigande

jag vill bara sitta vid fönstret
och se trädgrenar dansa
molnskuggor magiskt smyga över gräset
i en värld jag nyss lärt känna vid namn




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 718 gånger
Publicerad 2007-01-08 18:23



Bookmark and Share


  Antropofagen
Längtanslivlig bidevind!
2007-02-01

  Annika Gustafsson
väldigt given, en önksan som ej bör nekas, ut i skogen och det fort. springer med dig en bit *ler
2007-01-08

  Vind
Reflextionerande resonerande, välskriven. Gillas.
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger