Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att rimma hjärta med smärta är i mina ögon ett lyriskt brott. Ett oförlåtligt sådant. Och eftersom jag alltid lockats av det otillåtna kunde jag inte låta bli att skriva denna till sin spets dragna hjärta/smärta-kavalkad!


Hjärta/Smärta


Hjärta känner hjärta
smärta smärta
Om ditt hjärta känner smärta
svärta ner mitt hjärta
För när hjärtat ditt
når hjärtat mitt och
svärtan din blir min och
smärtan min blir din
Då möter hjärta hjärta


När en ärta ger prinssessan
ont i ryggen och ett knivhugg
gör detsamma för en broder

Då har smärtan som prinsessan
och som brodern fått i ryggen
gjort en mamma till en moder

Och när mamma blivit mor
pappa blivit far
brushan blivit bror
syrran syster

Då har mamma tappat tron
på att pappa ska bli kvar
brushan blivit stor
syrran dyster


Hjärta känner hjärta
smärta smärta
Om ditt hjärta känner smärta
svärta ner mitt hjärta
För när hjärtat ditt
når hjärtat mitt och
svärtan din blir min och
smärtan min blir din
Då möter hjärta hjärta




Fri vers av C/O
Läst 566 gånger
Publicerad 2007-01-09 00:31



Bookmark and Share


    Rieke
Hjärta rimmar med smärta rimmar med.
2007-01-10

  Piraten
Känns som att ironin egentligen speglar något fint i dig..hur klichéartat det än låter med hjärta och smärta;) så är dina rader "när hjärtat ditt når mitt och svärtan din blir min och smärtan min blir din, då möter hjärta hjärta" något så vackert så mina försök att beskriva kärlek bara känns barnsliga. Så du kommer inte undan med att det inte var otroligt.. otroligt vackert skrivet..
2007-01-09

  Shininkagemusha
Mer rim åt folket fan!

Och så här tar man klichén och sparkar liv i den. Bokmärkt, fett.
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

C/O