Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just det. Det här är en låttext...


Tror du på frihet

Här i landet har vi ju som alla vet
någonting som kallas religionsfrihet
Jag tror mig ha förstått
varför allting är så grått
Det är kyrkans monopol på fel och rätt

Ja allting som var äkta rent och sant
Har trampats ner av kyrkans militant
och trampade de fel
Och det gjordes visst en del
Då skyllde man på fan, visst är det grant

En gång minsann var kvinnan något bra
Fast i bibeln är hon ingenting att ha
Det börja med ett äpple
Som gjorde Eva smart
Sen fick Adam inte längre gå och dra

Ja varför kan man undra är det så
Att kvinnans plats skall vara nummer två
Ska gud ha gjort ett fel
Det här går aldrig väl
Då är ju allt åt helvete ändå

Jag tror att det är dags vi sätter stopp
att vi i påvens mun slår in en propp
För gud är ingen man
fastän kyrkan säger han
Jag tror jag säger Gudrun jag ditupp

Om Gudrun skapat både hav och land
Kan inget hus av tegel eller sand
Va heligare än
Blommor på en sommaräng
Med lust och fägring stor och liv minsann

Så vänner låt oss ta varann i hand
Tillsammans vandra ut i varje land
Och hylla henne som
Skapat allt du ser runt om
Till kärlek och till glädje för varann




Fri vers av Roger VIP
Läst 405 gånger
Publicerad 2005-01-16 22:40



Bookmark and Share


  Anette Blomberg
på frihet. Den som inte ens ett matriarkat kan styra. Den som styrs av var och ens goda förnuft. Inte de räddhågade kyrkans vapendragare. Fint av dig att vinkla historiens gång.
2005-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP