Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När vi är mogna för nästa steg, kommer vi att bada i regnet av kärleksdroppar från ovan. Vårt gamla jag kommer att sköljas bort av kärleksfloden, endast det äkta kommer att finnas kvar.


Sommarregn


Din gudomliga närhet sköljde över mig,
liksom ett sommarregn i min själ.
Jag låg på rygg i det daggvåta gräset,
kände hur mitt gamla jag kvävdes ihjäl.

Till tonerna av fågelkvitter i skogen,
kände jag din värme djupt därinne.
Det luktade liv och jag var mogen,
i sommarnatten vaknade mitt nya sinne.

Med nya ögon började jag se på det gamla,
i djupet av mitt hårt sargade hjärta.
Nu såg jag allt som hade fått mig att famla,
att lära mig detta skulle ju all smärta.

Det var när jag trodde att jag skulle dö,
jag kände hur stor rädslan verkligen var .
Allt som gömts i snö kommer upp i tö,
kärleken var det enda som fanns kvar.




Fri vers av Freeman
Läst 706 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-11 19:21



Bookmark and Share


  Sadhistory
Underbar text som verkligen fångade mig och fick en att fundera lite.
2008-01-16

  Blumma.
Men ooh! Nästan liten avundsjuk på din skrivarskonst, haha ;)
Underbar bild också! Detta var något av det bästa jag läst!
Du får sagt mycket bra... verkligen. Får en att börja fundera lite, drömma lite.

Bokmärker*


Kram!
2007-10-12

  LUTHER
Här sitter jag med en kopp choklad och läser dina underbara dikter. Man får ett leende på läpparna av dom hela dagen.
2007-09-24

    Mi11ie
Älskar den här. väldigt vacker. man blir liksom fångad av den och vill bara läsa den om och om igen! :)
2007-04-12

  Katja-
Vackert berörande
K.
2007-02-28

  vapendragare
det sista stycket är magnifikt ! hela dikten är bra, men slutklämmen slår allt! SNYGGT!
2007-02-09

  Nettan
Det du skriver berör mig på djupet. Du har alltid något viktigt att säga med dina texter och du gör det med vackra och tänkvärda ord med innerlighet. Allt nästan för bra för att vara sant...men bara nästan!
2007-01-14

    Elie
om man ändå har någon form av kärlek kvar från någon,
så har man mycket, det viktigaste som finns.
du berör så mycket med din dikt.
2007-01-12

    M
Ja vad får oss att känna. Blir vi tvingade till det. Måste vi för att gå vidare. Har inga svar men du får mig att fundera. Tack för det.
2007-01-12

    Lindizz
åh..faller tårar...så fint och djupt...du skriver så underbart
2007-01-11

  nettizen
Lite vemodigt hoppfull....sådär....
Men jag gillade verkligen sista meningen : "Allt som gömts i snö kommer upp i tö,
kärleken var det enda som fanns kvar."

Fint.....
2007-01-11

    Oprofessionell
''Med nya ögon började jag se på det gamla,
i djupet av mitt hårt sargade hjärta.
Nu såg jag allt som hade fått mig att famla,
att lära mig detta skulle ju all smärta.''

så himla bra skrivet, jag känner verkligen känslan du vill förmedla. Fin bild också förresten :)
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman